Katarine Zrinske 7, 23000 Zadar, Hrvatska

basioli-clinic-zadar-zadarski-slobodna-dalmacija

NAKON 20 GODINA RADA NA KIRURGIJI, ZADARSKU BOLNICU NAPUŠTA CIJENJENI VASKULARNI KIRURG Dr. Vedran Basioli odlazi u privatnu praksu

Zadarska bolnica od sutra je siromašnija za jednog vrsnog stručnjaka: dr. Vedran Basioli, nakon 24 godine provedene u ovoj ustanovi, u četvrtak će i službeno odraditi svoj zadnji radni dan na Odjelu kirurgije gdje je kao vaskularni kirurg radio zadnjih 20 godina. Ovaj cijenjeni i ugledni kirurg sa subspecijalizacijom vaskularne kirurgije iz bolničkog sustava odlazi u svoju privatnu praksu, Basioli clinic.

– Da, točno je da odlazim iz zadarske bolnice. Ta odluka, koju nisam donio ni lako ni brzo, rezultat je mog životnog puta jer sam trenutno u fazi pokretanja velikog projekta u privatnoj praksi gdje sam liječenje vena doveo na visoku razinu sa daljnjom tendencijom napredovanja, što je meni veliki stručni izazov. Na ovaj način, odmicanjem od “velike kirurgije”, otvaram sebi prostor i energiju za razvoj ove grane kirurgije koja se bavi problemima vena – rekao nam je Basioli.

Odluka o odlasku iz bolničkog sustava, kaže, u njemu se “lomila” čak dvije i pol godine jer nije jednostavno napustiti službu u kojoj se profesionalno gradio više od 20 godina, i sigurnu državnu službu, i krenuti u neizvjesne privatne vode, ali presudila je želja za novim stručnim izazovom.

Njegovim odlaskom zadarska Opća bolnica ostaje na jednom iskusnom vaskularnom kirurgu, dr. Davoru Padelinu, zbog čega će dr. Basioli ostati na dispoziciji zadarskoj kirurgiji za ozbiljnije, diferentne slučajeve. Prema zadarskoj kirurgiji, kaže, uvijek ostavlja otvorena vrata.

 

– Kako je odlazak svakog iskusnog kirurga kratkoročni gubitak za sustav, s bolnicom sam u razgovorima da budem na raspolaganju u slučaju potrebe. Ali, bez obzira na prelazak u privatnu praksu, za budućnost zadarske kirurgije ne treba se bojati jer tamo radi cijeli niz mladih kolega koji su već sada na zavidnoj razini i u strelovitom usponu. Iako se o tome malo govori, u službi kirurgije, pogotovo ljeti, radi se herojski posao, iscrpljujući i fizički i mentalno gdje dežursta traju po 24 sata, i zato skidam kapu svim mojim kolegama- kaže dr. Basioli.

Na odjelu kirurgije, uz dr. Padelina, vaskularnu kirurgiju uskoro će prakticirati još jedna mlada liječnica čija je subspecijalizacija trenutno u tijeku, a bolnica će, kako doznajemo, uskoro raspisati natječaj za “gotovog” subspecijalistu s iskustvom koji bi trebao doći na mjesto dr. Basiolija.

 

Dr. Anić preko uputnice radi samo u Splitu

S prvim danom kolovoza, iz zadarske bolnice otišao je i dr. Ante Anić, mladi stručnjak i vrstan kardiolog na pragu 40-ete godine života. Prije godinu dana na pola radnog vremena je potpisao ugovor sa KBC-o Split koji je oformio tim za intervencijsko liječenje aritmija, a sada odlazi u privatne projekte. Uz inozemni rad i istraživačke projekte na novim tehnologijama, dr. Anić pacijentima će preko HZZO-a ostati dostupan 20 sati tjedno i to u splitskoj bolnici.

 

Izvor: https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/4-kantuna/clanak/id/564143/dr-vedran-basioli-odlazi-u-privatnu-praksu