Katarine Zrinske 7, 23000 Zadar, Hrvatska

Dijagnostika vaskularne bolesti Zadar

Dijagnostika vaskularne bolesti Zadar

DIJAGNOSTIKA PREGLED I KONZULTACIJE BASIOLI CLINIC VASKULARNA KIRURGIJA ZADAR

Kod problema sa cirkulacijom riječ je o arterijskoj cirkulaciji jer arterije dovode krv iz srca, kisik i ostale hranjive tvari. Bolest arterija naziva se arteroskloroza, uzrokovana je naslagama masnoće i kalcija u stjenkama arterija što dovodi do njihovog suženja. Nedovoljna opskrba tkiva tvarima koje su nužne za normalan rad dovodi do bolesti. Bolesti cirkulacije zahtjevaju ozbiljan pristup. BASIOLI CLINIC u Zadru osim pregleda individualnim pristupom razvija i strategiju daljnjeg liječenja.

U dijagnostici doppler-sonografija (Color-Doppler ultrazvuk) krvnih žila nogu je neinvazivna metoda koja pruža uvid u građu, strukturu i cirkulaciju arterija i vena.Color Doppler arterija omogućava prikaz anatomske građe i funkcionalnih promjena na suženoj ili začepljenoj arteriji. Color Doppler vena kao pretraga u dijagnostici proširenih vena može otkriti ugruške (trombe) u površnim i dubokim venama nogu. Najčešći simptomi oštećenja venske cirkulacije su oticanje nogu, bolovi, težina u nogama, pečenje i svrbež. Ultrazvuk vena se radi i kod gangrenoznih promjena, oteklina nogu i vidljivo proširenih vena.

Color doppler ultrazvuk je bezbolan, a izvodi se prislanjanjem sonde na promatrane krvne žile. Tijekom snimanja na ekranu se vide krvne stanice koje cirkuliraju u raznim smjerovima. Patološke promjene se vide kao suženje ili potpuno začepljenje krvnih žila, što je najčešće kod ateroskleroze ili tromboze vena.

CW doppler (continuos wave) doppler je jednostavna, brza i bezbolna ultrazvučna pretraga koja mjeri protok u površnim i dubokim arterijama i venama. Procjenom brzine protoka dobivaju se informacije o funkcionalnom stanju žila.

Moderna privatna klinika za laserske operacije vena i estetsku flebologiju

AB Index test je brza i neinvazivna provjera rizika od bolesti perifernih arterija. Periferna arterijska bolest dovodi do začepljenja i suženja arterija u nogama ili rukama što povećava rizik od srčanog udara, moždanog udara, slabe cirkulacije i uzrokuje bol u nogama.

Saznajte više na BASIOLI CLINIC ZADAR

Izvor: promodalmatia.com